2004

Winnaar Jean-Paul Heck

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2004 gaat naar Jean-Paul Heck, medewerker van muziekblad Aloha, Jazz, en Slagwerkkrant en sinds kort ook van De Telegraaf. De onderscheiding werd op 23 februari j.l. in het Amsterdamse Paradiso aan de winnaar uitgereikt.

Er was veel interessant materiaal ingezonden, maar de voorkeur van de jury, bestaande uit Bert van de Kamp, Bert Vuijsje en Ton de Zeeuw, ging uit naar Heck.

“Een schrijver”, aldus het juryrapport, “die blijk geeft van een uitstekende kennis van zaken op een breed gebied van muziekgenres, van blues tot pop en jazz. Een veelzijdige journalist met gevoel voor sfeer en couleur locale en een grote dosis onbevangenheid, zonodig kritisch of sceptisch in het ondervragen van artiesten. De door hem geportretteerden of geïnterviewden komen tot leven, ook voor lezers die niet direct fan of kenner van de beschreven muziek zijn.”

Volgens de jury reiken Hecks verhalen over B.B.King, Herman Brood, John Bonham en Kansas, geheel in de geest van Jip Golsteijn, naar een internationaal kwaliteitsniveau.

 

 

 

Close